Fredrik Ståhl – Shortcomings & Long Shots

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Frukt Records, betyg: 4]

På denna skiva har Göteborgaren Fredrik Ståhl samlat 13 sånger som inte fick plats på hans tidigare skivor. Förra våren recenserade jag hans EP “I´m OK”, som mycket riktigt var OK utan att glänsa. Detsamma kan sägas om denna platta.
Stilla popsånger med softa gitarrer kryddas av lite electronica, och då menar jag lite. För snarare är det skön strandmusik att dega i hängmattan till. Och i längden blir detta lite för tillbakalutat och enformigt för min smak. Låtarna flyter ihop och lunkar på i samma makliga tempo och med samma brist på temperament. Ståhl är trevlig i små doser men ett helt album med honom blir till ett sömnpiller.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …