Monday , September 26 2022

Fredrik Ståhl – Shortcomings & Long Shots

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Frukt Records, betyg: 4]

På denna skiva har Göteborgaren Fredrik Ståhl samlat 13 sånger som inte fick plats på hans tidigare skivor. Förra våren recenserade jag hans EP “I´m OK”, som mycket riktigt var OK utan att glänsa. Detsamma kan sägas om denna platta.
Stilla popsånger med softa gitarrer kryddas av lite electronica, och då menar jag lite. För snarare är det skön strandmusik att dega i hängmattan till. Och i längden blir detta lite för tillbakalutat och enformigt för min smak. Låtarna flyter ihop och lunkar på i samma makliga tempo och med samma brist på temperament. Ståhl är trevlig i små doser men ett helt album med honom blir till ett sömnpiller.

Om Webbmaster

Kolla även

6122 – hyllningsskiva till Andrew Fletcher med många stora namn

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …