Wednesday , June 12 2024

The Missing Link – Would You Kill Us For Money

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Egen utgivning, betyg: 6]

The Missing Link kommer från Skåne och baserar sin musik på såväl synthar som gitarrer som på vemod och mörker. Det är inte alls tokigt med tanke på att plattan är producerad av bandet själva. Framförallt tycker jag att de lyckats i “Are you ready to go?” som har ett lunkande 80-tals gung och en skön, nästan småpsykig refräng som påminner lite om en mix av Bauhaus och Fad Gadget. En riktigt bra låt är det i all sin dystra enkelhet. Även “Manic soulmate” har förmåga att suga sig fast likt en blodigel och jag gillar såväl syntharna som atmosfären i den. Sedan dippar det lite i “Poetic motion” som ändå är okay, medan avslutande “Breath in: breath out” varken gör till eller från. Det går aldrig att dra för höga växlar på så här få låtar med ett band man tidigare inte har hört, men jag tycker att The Missing Link verkar väldigt lovande på det här stadiet, om än ojämna. Soundet är skönt slappt, låtarna har en tilltalande touch av 80-tals retro med schysst sång och jag skulle vilja placera bandet i den fåra där synthpop, lättare industri och gothrock möts. Det ska bli intressant att höra hur The Missing Link kommer utvecklas framöver och åt vilket håll gruppen kommer dra.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …