Saturday , April 13 2024

Finsk mördare beundrade :Wumpscut:

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Den tyska industrisynthartisten :Wumpscut: tycks ha varit en musikalisk förebild för den 22-årige misstänkte gärningsmannen i Kauhajoki, Finland. Hans alias på sin YouTube-sida var “Wumpscut86” och bakgrunden prydes av artistens logotyp. På sidan fanns också Wumpscutlåten “War” citerad vilket talar för att han var ett stort fan av artisten.

:Wumpscut: spelar EBM/industrisynth med ironiska texter om krig, död, våld och jordens undergång. Gruppen eller snarare enmansprojektet startades i början av 1990-talet av Rudy Ratzinger. :Wumpscut: har idag släppt ett 10-tal studioalbum men aldrig spelat live.

Gruppens musik eller framförallt texter blir nu föremål för en hård debatt i olika forum. Detta trots att Rudys texter är ironiska och :Wumpscut: beskrivs som ett naivt och oskuldsfullt band.

:Wumpscut:s hemsida

:Wumpscut:s texter

:Wumpscut:s på MySpace

:Wumpscut: på Wikipedia

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …