Thursday , February 29 2024

Mascot Parade – Deathmatch

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Alabama Records/ Dead Frog Distribution, betyg: 7]

Inledande “Song driven” ger mig inte ett skit om jag ska vara ärlig, men sen lossnar det rejält för Mascot Parade. “A speech” svänger ett gäng och “Up up” funkar nästan lika bra som det tungt malande och primitiva riffet i “Episode one”. Jag förmodar att Mascot Parade kommer tas emot som ett hårdrocksband, men jag ser dem hellre som ett tungt rockband med melodiösa refränger. Den som förväntar sig metal i vanlig mening har inget här att hämta, men det betyder inte att det inte finns både tyngd och ett jävla ös i materialet, för det gör det. Jag tilltalas verkligen av det malande kompet i verserna och refrängerna blir mest andhämtningspauser innan nästa verskomp sätter fart på tillställningen igen. Det här gänget gillar att upprepa sina riff och det funkar skitbra när riffen är tillräckligt starka och svängiga, men ett par spår går också på tomgång och då faller korthuset. I det stora hela gillar jag dock Mascot Parade och jag kan tänka mig att trion, som tidigare kallade sig The Buck, kan vara en grym liveakt. En låt som “Hysteria” skulle till exempel kunna upprepas och öka i intensitet i över tio minuter om bandet vill och det är bara att hoppas att killarna ökar längden på låtarna när de lirar live. Den här musiken må vara naivt enkel att ta till sig, men den får fart på adrenalinet och förväntningarna känns redan nu höga på uppföljaren till Deathmatch.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …