Thursday , March 28 2024

Jesper – Talk Of The Weather

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Wonderland Records, betyg: 6]

Jesper Mossbergs album “Talk Of The Weather” börjar helt strålande. Jag måste erkänna att jag fortfarande, efter otaliga lyssningar på det inledande spåret “Vanity”, har svårt att höra mig mätt på den perfekta mixen av visa och pop, med stråkar, synthar och försiktig rytm, toppat med en gudomlig sånginsats. Och självklart utgick jag från att resten skulle låta lika utsökt och att Jesper Mossberg skulle bli min nya idol. Fast så blev det inte.

“Talk Of The Weather” är genomgående trevlig att höra på, men blir sällan mer än okej. Den där fantastiska gnistan som hörs i “Vanity” saknas i resten av låtarna. Visst finns det ytterligare några guldkorn; “Wish” där Jesper lyckas låta en del som Enya och “It’s Only Me” som faktiskt skulle kunnat varit signerad Erasure. Men på det hela taget är resten av skivan lite väl försiktig och blygsam och påminner inte sällan om Simon & Garfunkel. Vilket inte alls är dåligt, utan snarare lite uddlöst.

Ändå, Jesper går knappast att avfärda. Istället tror jag att han kommer att låta höra talas om sig i framtiden, bara han vågar sticka fram hakan en aning och utmana lite mer. Ungefär som i “Vanity”.

Om Webbmaster

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …