Heartthrob – Dear Painter, Paint Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Minus, betyg: 7]

Om man samlar ihop en svit minimala technostycken till ett album som man kallar självbiografiskt, har man stor tilltro till genrens förmåga att skapa stämningar och berätta historier. Så när den Berlinbaserade amerikanske discjockeyn Jesse Siminski inleder sitt debutverk med ett filmiskt, närmast melodramatiskt stycke som framkallar visioner av en framtida Megacity, handlar det kanske egentligen om någon incident den unge Siminski råkade ut för på skolgården. Men jag ska inte göra mig alltför lustig över Heartthrobs ambitioner. Med feta, funkiga basgångar i kombination med varierade rytmer med inslag av disco och swingbeat samt mikromelodier som klingar av glas, metall och till och med oljefat, skapar Siminski större svängrum än man kanske hade väntat sig, och uträttar storverk inom sina minimalistiska ramar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …