Monday , October 3 2022

Heartthrob – Dear Painter, Paint Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Minus, betyg: 7]

Om man samlar ihop en svit minimala technostycken till ett album som man kallar självbiografiskt, har man stor tilltro till genrens förmåga att skapa stämningar och berätta historier. Så när den Berlinbaserade amerikanske discjockeyn Jesse Siminski inleder sitt debutverk med ett filmiskt, närmast melodramatiskt stycke som framkallar visioner av en framtida Megacity, handlar det kanske egentligen om någon incident den unge Siminski råkade ut för på skolgården. Men jag ska inte göra mig alltför lustig över Heartthrobs ambitioner. Med feta, funkiga basgångar i kombination med varierade rytmer med inslag av disco och swingbeat samt mikromelodier som klingar av glas, metall och till och med oljefat, skapar Siminski större svängrum än man kanske hade väntat sig, och uträttar storverk inom sina minimalistiska ramar.

Om Webbmaster

Kolla även

Sweet Tempest – “Giving It Up”

Låt oss titta lite närmare på ett intressant danskt band, som bjuder på melodiös elektropop …