Friday , September 29 2023

Ladytron – Ghosts

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Playground, betyg: 7]

Electroclash, var inte det nåt man höll på med 2004?
Jag brukar inte hänga upp mig på genrenamn men Ladyton, som tillsammans med Miss Kittin, Fischerspooner och en handfull artister till i princip utgjorde hela genren, gör ju en grej av det genom att på denna singel betona att det är just electroclash-versionen vi hör.
Modigt, eftersom electroclash är typ den musikstil som för tillfället känns mest ute av alla.
Jag gillar dock “Ghosts”. Det finns en skön, mörk retrokänsla som för tankarna till dekadens, dansgolv och krom. Det här är musik jag vill höra när jag vinglar in dyngad på en skum svartklubb 03.25 på morgonen.

Om Webbmaster

Kolla även

Cold Connection – tolkar Pages “Aska” och bjuder på snygg musikvideo

Häromåret släppte Page låten ”Aska” på en uppskattad EP med samma namn. Nu har Cold …