The Mary Onettes – – Under tak i Arvika

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

Lördagen på Arvikafestivalen fick ett avbrott på grund av det kraftiga regn med tillhörande blåst som drog in över den solmogna festivalen. Apollon utrymdes, spelningar blev fördröjda och besökarnas tält blev översvämmade. I alla fall mitt festliga humör sjönk några oktav under en stund… tills The Mary Onettes klev upp på Lyrans scen. Med sina bitterljuva melodier och Philip Ekströms underbara röst höjs mitt humör och likt Arvikahimlen spricker mitt leende upp. Efter konserten fick Zero chansen att prata lite kort med bandet.


Endast en spelning till kommer ges i Sverige under sommaren 2008. “Vi har aldrig varit så långt norrut. Umeå!”. Bandet spelar desto mer på sydligare breddgrader. The Mary Onettes har en stor publik i Spanien och kommer nu under sommaren att genomföra flera spelningar där. Frontmannen Philip Ekström säger att det märks stor skillnad på den svenska och den spanska publiken. Spanjorena är väl inlyssnade och “röjer med sådan glädje”.

En dedikation till Broder Daniel kom under konserten. Philip Ekström mindes så väl en spelning han genomförde som gitarrist i Broder Daniel på just Arvikafestivalen.”Det var en sjukt rolig spelning. Minnena kom nu och det kändes rätt att dedikera en låt.”

På frågan om när nästa album släpps kommer det spridda skurar av svar. “Till hösten… ja, denna hösten… Vad är det för årstid nu? Sommar… ja, nu till hösten. Eller kanske nästa höst. Eller våren.” Philip Ekström berättar att det material han arbetat på inför nästa skivsläpp fanns på en dator som blev stulen. Naturligtvis hade han en backup på sin dator där hemma. Men inte heller backupen finns kvar då den datorn kraschade. Vi får hoppas att de får ihop det så snart som möjligt så att det blir hösten 2008 vi kan inhandla det nya albumet med Arvikafestivalens solgudar The Mary Onettes.

Lena Olsson

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …