Tuesday , April 16 2024

At The Soundown – Red Square: We Come In Waves

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records, betyg: 6]

Det är inte direkt så hårstråna på armarna reser sig av välbehag, men italienska At The Soundown är definitivt ett lovande band. De experimenterar med tung hårdrock som ofta bryts av med lugna, melodiösa partier och band som Tool och Isis kan mycket väl ha varit medlemmarnas husgudar i pojkrummen. I vilket fall som helst tycks At The Soundown drivas av en vilja att gå utanför den konventionella hårdrockens ramar och skapa något, om inte helt annorlunda eller nytt, så åtminstone något som inte är alldagligt eller radiovänligt. Det ska de naturligtvis ha all heder för. Sen tycker jag inte att musiken är alltigenom lyckad. Problemet är ironiskt nog, ofta de hårda och tunga partierna, som inte känns riktigt övertygande. När bandet lugnar ner sig, blir nästan jazziga, hittar melodierna, bygger upp inför den kommande stormen och det känns som att de improviserar sig fram, så fungerar det ofta skitbra. Jag reagerar, lyssnar extra noga, dras med i stämningen och allt är som det ska vara. Sedan brakar helvetet loss, det fläskas på med kompgitarren och Mirco Migliori skriker ut sin ångest med mörkt mullrande stämma och jag tappar ofta intresset en stund, tills bandet återigen saktar ner och hittar ett nytt fridfullt läge. Det känns som att At The Soundown inte behöver hårdrocksingredienserna helt enkelt. De är bättre utan.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …