Wednesday , May 22 2024

Stisch ft. Wayne Hussey – Hit Repeat

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Playground, betyg: 9]

Göteborgsproducenten Stisch (alias Tommy Spaanheden) och goth-legenden Wayne Hussey från engelska The Mission tillsammans. En spännande kombination, inte sant? Och ett jävla coolt resultat också, skulle jag vilja tillägga. I vanliga fall berör sällan remix-singlar mig, men den här plattan med sina fem versioner av låten “Hit repeat” fungerar verkligen ovanligt väl. Delvis beror det förstås på att låten i sig är svinbra, på coola rytmer, en skitsnygg och typisk Mission-melodi med likaledes typisk text, samt på kombinationen electro-house-goth-romantik. Det svänger ett gäng om låten och för en gångs skull har samtliga remixer sitt egenvärde. Stisch ska i höst komma med uppföljaren till sitt debutalbum Heads Collide och där kommer “Hit repeat” vara med. Tyvärr tror jag inte att Wayne Hussey kommer medverka på fler låtar, men plattan kan bli mycket givande ändå. Med det här resultatet önskar jag dock att herrar Spaanheden och Hussey gjorde ett helt album tillsammans, men den tanken får nog förbli en tanke, tyvärr. Vore jag DJ hade den här singeln ljudit på klubben varenda kväll, så mycket är i alla fall säkert, och jag hade spelat olika versioner av låten fem dagar i veckan.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …