Rubies – Explode from the Center

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Hybris, betyg: 6]

Medan jag lyssnar på de tre första spåren på Explode from the Center får jag en allt starkare känsla av The Style Councils – jo, faktiskt – mer avspända stunder. Nu krävs det i och för sig pinsamt lite för att få mig att börja tänka på Paul Wellers åttiotal, men ändå. Precis när jag börjat fundera på om jag ska våga mig på de vita jeansen idag, eller om risken för espressofläckar är alltför överhängande, slår syntdiscolåten “I Feel Electric”, med självaste Feist som gästvokalist, ner som en bomb. Men inte på ett bra sätt. Visst bör en skiva ha dynamik, men dynamit är en annan sak. I det här sammanhanget framstår låten som ganska ointressant och malplacerad. När Rubies därefter återgår till det halvakustiska spåret känns det som att albumet har kantrat en smula. Kanske gjorde de helt enkelt så att de lade de bästa låtarna först. En tillbakalutad skiva för hängmattan eller badstranden.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …