Dollface – Mars Attacks

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, 65 Productions, betyg: 7]

Dollface från Malmö lirar en spattig, glad popmusik som inte riktigt stämmer överens med Mattias Bjerstedts sång, som inte är lika glad och spattig. Och kanske är det den känslomässiga motsättningen som gör helheten intressant. Sen hjälper det givetvis att bandet har ett gäng bra låtar och ett personligt uttryck. Musikaliskt bjuder Dollface på en mix av närmast ska-rytmer, popgitarrer, udda basgångar och lite dataspel här och var. Det svänger, trixas med rytmbyten och bandet själva kallar sin musik teknisk poprock, men det är ingen tråkig akademisk uppvisningsmusik Mars Attacks innehåller. Tvärtom är det tämligen lättlyssnade och medryckande låtar som fyller debutalbumet. Kvaliteten ligger även i det faktum att plattan kan avlyssnas som partypop att bara dansa omkring och ha kul till, men att den samtidigt står pall för mer ingående lyssning. Det händer grejer och låtarna växer varefter man spinner CD:n i musikmaskinen. Henryk Lipp (Extra, Blue For Two, samt producent för bl.a Thåström och Sator) har producerat och fått fram ett sound som både låter snyggt och rått på samma gång, vilket passar bandets musik utmärkt. Ett alltför slickat ljud hade inte fungerat lika bra. Skivan är släppt i såväl Europa som USA och Japan, så det är troligt att Dollface kommer att göra sig ett namn även ovan underground-jord framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …