Dream Steel – You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, My Kingdom Music, betyg: 6]

Dream Steel bildades 1999, har några demos på sitt samvete och debuterar nu “på riktigt” med albumet You. Italien har sedan 60- och 70-talen haft en massa mer eller mindre framgångsrika och snuskigt bra progband, samt synth- och även på senare tid alternativrockband. Men inom hårdrock och metal har det varit sparsamt med riktigt intressanta akter. Åtminstone om man ser till de grupper som gjort sig hörda utanför landets gränser. Således inledde jag mitt lyssnande på You utan några jättehöga förhoppningar på bandet. Och det ska sägas redan nu: gruppen förändrar inte världen med sitt album, men deras neoprogressiva power metal är trots allt inte dum. Alessandro Antonelli sjunger på engelska och killarna blandar snygga melodier med rätt hårda riff periodvis. Vackra keyboardpartier samsas med snabba solon och passager på gitarr och med minst lika snabba trummor i kompet. Visst blir det lite smörigt emellanåt, men inte i sådan grad att det är störande. You innehåller tio spår, inklusive introt, och det är en jämn produkt som åstadkommits av kvintetten. Tyvärr med den nackdelen att de enskilda låtarna inte fastnar i medvetandet särskilt länge, men medan man lyssnar är underhållningen njutbar. Tänk dig en blandning av Yngwie Malmsteen, Dream Theater och Angra så har du en hyfsad bild av Dream Steel.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …