Wednesday , April 17 2024

Henry Fiat´s Open Sore – Mondo Blotto

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Alleycat Records/ Denimzine, betyg: 6]

Fyra maskerade män lirar energifylld punk, lånar av Jerry Williams i “I rock” och har skumma artistnamn som Instead Of A Hug, Don Wanna, Sir Henry Fiat och Frank E Male. Det låter Devo-stöld om “Quality time with dad” och skivans tjugo låtar forsar förbi i raketfart så det gäller att vara vaken och beredd om inte flera av dem ska gå spårlöst förbi. Det gör en del visserligen ändå, eftersom flera låtar är skit, men det gäller att inte missa höjdpunkterna. Att bandet lirar med glimten i ögat och har humor undgår ingen. Det konstaterar man redan genom att läsa titlar som “Faster Phil Spector kill kill”, “Death to false mongos” och “Me Tarzan, you Korak”. Tyvärr är inte alltid musiken lika fantasifull som sångtitlarna, även om bandet aldrig saknar energi eller inlevelse. Men för min smak innehåller Mondo Blotto alldeles för mycket standardpunk utan vare sig minnesvärda melodier eller medryckande riff och det är synd. Emellanåt får nämligen Henry Fiat´s Open Sore till riktigt coola låtar såsom “The knuckledraggin neanderthal in me”, “Ask me (I know everything)” och “Fake i.d.”. Henry Fiat´s Open Sore är inte någon ny grupp. Redan 1999 gav Stockholmarna ut sin första fullängdare, men sedan 2003 har det varit tyst om dem. Den tystnaden är över i och med Mondo Blotto, så nu är det bara att bjuda upp till en gammaldags pogo igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …