Wednesday , May 22 2024

Amphi-festivalen

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Börjar du bli trött på sol, salta bad och mjukglass? Önskar du lite mörkare underhållning? Okej, då finns det en tillställning som du absolut inte får missa.

Jag talar om “Das AMPHI Festival – The ORKUS Open Air” i Köln. Den 19:e och 20:e juli går fjärde upplagan av festivalen av stapeln och artistutbudet är klart imponerande.

Årets headliner Oomph! har nått stora framgångar i både synth- och rockkretsar med hits som “Augen auf” och “Gott ist ein Popstar”. På AMPHI kommer de att framföra en blandning av gamla hits och splitternytt material från det kommande albumet Monster.

And One lär inte behöva någon närmare presentation. Steve Naghavi och hans mannar kommer, i vanlig ordning, att bjuda på mängder med bodypop, sjuk humor och lustiga infall.

På tal om humor och spelglädje. Även Welle: Erdball är på plats i Köln. Och om vi känner Honey och A.L.F. rätt kan det inte bli något annat än en synnerligen underhållande konsert.

En annan garanterad höjdpunkt kommer den exklusiva Deine Lakaien-spelningen att bli! Tänk er kombinationen varm sommarkväll, ett glas vin och Alexander Veljanovs mäktiga stämma …

Vänner av lite hårdare musik kan gotta sig åt Combichrist, Project Pitchfork, Das Ich och Suicide Commando. Självklart får inte heller industrilegenderna The Klinik missas.

När vi ändå är inne på klassiska band. Hur vore det med en greatest hits-show från Die Krupps? Inga problem, det är bara att ställa dig längst fram på AMPHI:s stora scen och njuta av låtar som “Fatherland”, “Germaniac” och “Metal Machine Music”.

Den svenska fanan hålls högt av Helsingborgs stoltheter, Covenant. Eskil Simonsson och Joakim Montelius utlovar en energirik show och självklart kommer de att berätta för Zeros utsände om sina festivalintryck.

Värda att nämnas är även Diary of Dreams, Clan of Xymox, Rotersand, L´

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …