Stereo MC’s – Double Bubble

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Grafitti/PIAS, betyg: 5]

Vad döljer sig bakom det psykedeliska skivomslaget jag håller i min hand? Jo, ett nytt album med Stereo MC’s, det brittiska gänget som på nittiotalet fyllde dansgolv världen över med sin megahit “Connected”.

Double Bubble är en småtrevlig bekantskap. Den Londonbaserade trion bjuder på en sympatisk mix av indiepop, electrofunk och disco. Problemet är ojämnheten. För det mesta handlar det om oförarglig discopop i gränslandet mellan Moloko, Morcheeba och Moby. På sina ställen, som dansanta “The Here & Now” och orientaliskt färgade “Gringo”, blixtrar bandet till och det är omöjligt att stå emot deras charm och energi. Allt för ofta förlorar de dock fokus (att blanda new wave, dub och hip-hop i samma låt blir lite för mycket av det goda) och når bara halvvägs med sina ambitioner. Jag frågar mig även varför de envisas med att smyga in enerverande eurodiscorytmer i annars utmärkta låtar (att jag med jämna mellanrum kommer att tänka på Dr. Alban och Haddaway känns lite oroväckande).

Summa summarum: en ojämn historia med ett par fina ögonblick. Jag rekommenderar vänner av bandet att gå in på ITunes Store och inhandla guldkornen styckevis.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …