Scaar – Next Level Of Torture/ Dead Frog

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Alabama Records, betyg: 7]

Oj, oj, oj, vad de här snubbarna är förbannade. Det fullkomligt bolmar svavel ur käften på Alex Jonsson och Alf Johanssons gitarrsolon är som svetslågor av ren och skär ilska. Muren av energi och pondus som de redan nämnda metalmusikanterna har att jobba emot står basisten Mats Vassfjord och trummisen Kristian Huotari för. Scaars aggrometal är av det slag som man måste vara på humör för när man lyssnar, annars blir det bara ansträngande och irriterande. Det här bandet skyr nämligen inga medel och tar inga fångar. Fördelen är dock att de samtidigt har den goda smaken att dra ner på tempot ibland och vid enstaka tillfällen till och med lugna ner sig lite. Annars hade det här blivit för mycket. Nu undviks den fällan genom variationen som albumet bjuder på. Är det här då en helgjuten metalprodukt? Nej, det tycker jag inte. Det finns låtar som kunde vara bättre och bandets sound är inget under av originalitet, men hur ofta stöter man på nyskapande plattor av perfekta band? Jag nöjer mig således med att konstatera att Next Level Of Torture är en underhållande och fungerande energidryck. Och att Scaar vet att både dricka och spotta ut den ur dina högtalare tills membranen darrar av rädsla för att rosta. Next Level Of Torture är killarnas tredje platta, den första på Alabama Records och en klar tillgång i den arga delen av skivhyllan.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …