Cut Copy – In Ghost Colours

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Modular / Universal, betyg: 6]

Sällan har det gamla uttrycket att något har “varit i säck innan det kom i påse” känts så träffande som när man lyssnar på Cut Copys andra album, In Ghost Colours. De lånar friskt från sina åttiotalsidoler New Order, Depeche Mode, Pet Shop Boys och The Cure. Man skulle nästan kunna göra det till en sällskapslek: två poäng för den som först upptäcker en Peter Hook-basgång, fem poäng för en The Cure-gitarr och så vidare. Men de gör det så charmigt och med så starka melodier och refränger att man inte kan annat än trivas. Cut Copy har kört sina influenser i juicemaskinen och fått fram ett läskeblask som glider ner lätt och kommer att fungera lika bra att svalka sig med på stranden som att blanda fulspritgrogg på i studentnationsbaren.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …