EMI vs American Idol

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Stefan Albinsson)

Den populära tv-showen American Idol (55 miljoner röster förra veckan) lider mot sitt slut. Två deltagare återstår och strider om titeln “The next American Idol”. En av finalisterna David Cook har under en längre tid haft önskemål om att få framföra en låt av Depeche Mode som en hyllning till sin cancersjuka bror. Hittills har gruppens skivbolag EMI satt stopp for detta. Fans till David Cook försöker nu med alla medel få EMI att ändra sitt beslut. Protestlistor, MySpace- och facebooksidor startas, brev skrivs till skivbolaget och desperat försöker fans kontakta bandet.

David Cook går nästa vecka upp i finalen mot den balladsjungande flickfavoriten David Archuleta. Huruvida EMI har gett vika för David Cooks fans och American Idol återstår att se.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …