Wednesday , May 22 2024

Metalband tävlar om skivkontrakt

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Det är nu dags för andra upplagan av tävlingen där svenska Sonic Syndicate blev världsartister. Idag börjar Nuclear Blast Records “Band Contest 2008” – ett samarbete mellan det tyska skivbolaget och MySpace där osignade metalband från hela världen tävlar om ett internationellt skivkontrakt. Förra året vann – i konkurrens med 1 500 tävlingsbidrag – svenska Sonic Syndicate som tack vare tävlingen nu turnerar världen över.

Tävlingen börjar nu och pågår fram till den 1 oktober 2008 då en jury väljer ut det bästa bidraget. Även tvåan blir belönad och får ett “nedladdnings-kontrakt” genom Nuclear Blasts onlinebutik och möjligheten att bli förband till något av bolagets artister.

Nuclear Blast är ett tyskt skivbolag som grundades 1987. På bolaget återfinns artister som bland andra Nightwish, Deathstars, Tiamat, Liquido, Lacrimosa, In Flames och Soilwork.

Reglerna är enkla: osignade metalband på MySpace med eget nytt låtmaterial på engelska skickar in sin bandlänk till tävlingssidan.

Tävlingssidan: www.myspace.com/nuclearblastmyspacebandcontest

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …