Monday , October 3 2022

Clay Allison – Tonight there will be no tv

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Wild Dog, betyg: 7]

På debuten “Love on depression street” från 2004 spelade Linköpingsbandet trevlig men lite småtråkig och anonym vuxenpop. Det gör man för all del även på denna uppföljare, men allting har blivit lite bättre och intressantare.
Där låtarna förut försvann och gömde sig i bakgrundssorlet kliver de nu fram och tar plats. Det är starkare melodier, vassare produktion, snyggare framfört och allmänt bättre. Låtarna är enskilt starkare och det vimlar av snygga detaljer i musiken: trumpeter, snygga körer, ett piano här och en gitarrslinga där.
Det låter varmt och inbjudande. Organiskt och levande. Riktigt snyggt om ni frågar mig.

Om Webbmaster

Kolla även

Sweet Tempest – “Giving It Up”

Låt oss titta lite närmare på ett intressant danskt band, som bjuder på melodiös elektropop …