The Beatitude – And The Bag Of Cacophony

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records/ Sound Pollution, betyg: 6]

Det här danska unisex-bandet härjar omkring i USA och lirar live när de inte turnerar i Europa eller spelas på dansk radio. Här i Sverige har de däremot inte gjort så mycket väsen av sig än. Men håller 80-talsnostalgin i sig är det inte omöjligt att även svenskarna får upp ögonen för dem. The Beatitude har lånat mycket av sitt stuk från Pixies och främst The B-52´s som nyligen kom ut med ett nytt album. När The Beatitude inte låter som Athens, Georgia-bandet är det en mix av mer svårdefinierbar new wave och punkpop som gäller. Men glöm det. Har du hört Pixies och The B-52´s kan du nöja dig med den liknelsen. Till ljudbilden bör dock Ursula Söndergaards violin läggas och i avslutande “Age is strange” gästar Dorit Chrysler på det ovanliga instrumentet theremin. Det mesta av sången sköts av Karin Jönch-Clausen vars röst ligger i linje med Cindy Wilsons och Kate Piersons. Enda cover på albumet är Pixies “Blown away”. Jag ska inte påstå att jag är helt däckad av …And The Bag Of Cacophony. För det erbjuder bandet lite för lite egensinne och musiken spretar ibland onödigt mycket, men visst är danskarna trevliga att lyssna till. Dessutom är låtar som “La direction de la revolution”, “Texaco-Pepsico” och “The world is wrong” riktigt bra. Däremot är jag inte lika impad av första singelsläppet “Jump on this hierarchy” som slagit stort i gruppens hemland.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …