Thursday , April 18 2024

John Lindberg Trio – Win Or Lose

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Enviken Records, betyg: 8]

Förra albumet: John Lindberg Rockabilly Trio, har inte hunnit kallna i CD:spelaren förrän bandet förkortat namnet och exploderat med Win Or Lose. Med tanke på titeln behöver inte Lindberg, Joakim Dunker och Martin Engström vara oroliga. Det här är en vinnare – igen! Det känns som att trion från Järbo, Sandviken och Bjurås har tuffat till sig ytterligare sedan förra albumet, men givetvis utan att lätta med myggjagarna ur 50-tals myllan. Win Or Lose är en rockabilly-rökare där även inslag av surf och rock n roll har stort utrymme. Bandmedlemmarna har skrivit det mesta materialet själva, men även två covers har smugit sig in. Rätt udda och roliga covers dessutom. Bäst av dem fungerar gamla glamrockbandet Muds stänkare “Tigerfeet”. Den gör trion en kanonversion av. Fanns det någon rättvisa i världen borde John Lindberg Trio få en hit med den. Den andra covern är Depeche Modes “Just can´t get enough”. Den fungerar inte fullt lika bra i rockabillytappning, men är ändå kul att höra. Resten av materialet är som sagt en kanonad av hemsnickrade låtar som gungar, svänger, rockar och rullar. Några favoriter för min del är tveklöst det hyperstarka titelspåret, en låt som sätter sig i huvudet direkt, samt snygga Elvis-liknande “Gold digger” och “Last station” som inleder plattan. Jag kan fortsätta att räkna upp höjdarspår i en evighet, det finns ju sexton låtar på CD:n, men lyssna själva istället. Gillar du rockabilly blir du inte besviken på Win Or Lose.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …