Trent Reznor tror på spöken

Att Trent Reznor blivit mer produktiv sen sina mer destruktiva år torde vara tämligen uppenbart för de flesta. Det började för några år sedan med den briljanta skivan With Teeth, uppföljd av en ursnygg och påkostad live-dvd. Sen tog det inte alls lång tid innan konceptskivan Year Zero dök upp och nu märktes det också att hjärnan bakom Nine Inch Nails började se en större bild än många andra. Year Zero lanserades med ett intrikat så kallat “Alternate Reality Game”.

Efter en karriär kantad med skivbolagsbråk valde dessutom Reznor nyligen att stolt proklamera sitt oberoende och sedan dess verkar hans höga tempo om möjligt bara ökat. Year Zero Remixed släpptes, och knappt har fansen hunnit stänga sina torrents innan nästa produktion står färdig att kasta sina hungriga öron över.

Ännu en gång har Reznor valt att experimentera med ett nytt format och arbetssätt. Enligt uttalanden på sin hemsida är nya släppet resultatet av att ha arbetat utifrån ett visuellt perspektiv. Att drömma fram platser och händelser och sedan sätta toner och ljudlanskap till dessa. Resultatet ska vara ett “soundtrack för dagdrömmar” och presenteras som hela fyra volymer, under samlingsnamnet Ghosts I-IV.

Allt går att köpa online i varierande format, från en gratis mp3-samling till den ultrabegränsade (och redan slutsålda!) lyxförpackningen för 300 dollar.

Spana in projektets egen mikrohemsida här.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …