Monday , October 2 2023

Etienne Daho – L'invitation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, EMI, betyg: 6]

Etienne Dahos album Eden från 1996 är en av mina absoluta favoritskivor alla kategorier. Där gjorde den sammetsröstade fransmannen dramatisk, suggestiv elektronisk pop som visade både Depeche Mode och Pet Shop Boys var oscilloskopet skulle stå. Nya L'invitation är mer traditionellt rockig och gitarrbaserad och det är inget fel i det. Däremot håller låtmaterialet inte alls den klass Daho i sina bästa stunder når upp till. Det är egentligen bara förstasingeln “L'invitation” med flamencohandklapp och mässande sång samt “L'adorer” med kyrkklocka, stråkarrangemang och småfunkig basgång som ens kommer i närheten av att skapa lika starka stämningar som på Eden. L'invitation är som en av Dahos eleganta, välskräddade kavajer – ett gott hantverk som tål att synas i varje söm, men man hittar ingen kvarglömd tusenfrancsedel i innerfickan. Inga överraskningar alltså. Men Daho är ett varumärke som borgar för kvalitet och en hög lägstanivå, så det blir ändå en stabil sexa.

Recenserad av Hans-Olof Svensson

Om Webbmaster

Kolla även

Johan Baeckström – “Forever in Here”

Sveriges svar på Vince Clarke, Johan Baeckström, som nått framgångar med både Daily Planet och …