Don´t Be A Stranger – Frutti Di Mare

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, ia!/V2 Music, betyg: 6]

Alla låtar från Ho Ho finns med på den här fullängdaren, så har ni inte EP:n redan kan ni sluta leta och köpa CD:n istället. Frutti Di Mare betyder som alla pizzaälskare vet, “havets läckerheter”, och nog är Don´t Be A Strangers debutalbum en liten läckerbit, alltid. Åtminstone om du tillhör den falang av musiklyssnare som uppskattar småsoft, småsvängig alternativpop av den melodiösa sorten. Det ursprungligen värmländska bandet, som numer huserar i huvudstaden, består av tre damer och tre herrar som på ett flertal instrument framför elva relativt lättlyssnade sånger av något olika karaktär och atmosfär. Liv Widell sjunger anspråkslöst och har skrivit – antingen själv eller tillsammans med andra gruppmedlemmar – allt material. Hennes röst är kanske inte hyperoriginell, men den har en värme och lättsamhet som känns tilltalande. Ungefär som musiken och låtarna alltså.
För mig känns Frutti Di Mare som en typisk sommarplatta, ni vet en sådan som man har med sig på badstranden, balkongen eller till picknicken i skogsdungen. Att den släpptes i mörkaste vintern upplever jag som helt fel, men det har en fördel. Blundar man och lyssnar kan man nämligen glömma kylan utanför och drömma sig bort till den där varma sanden som just nu är så avlägsen. Bästa låt är “No surprise”, men det finns fler pärlor i det här havet.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …