Thursday , June 20 2024

Epicentre – Fokus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, TBC Digivision, betyg: 5]

Den danska sextetten Epicentre vill väldigt mycket. Kanske för mycket. Pressreleasen lyckas på några få meningar nämna i stort sett alla musikaliska genrer som finns och redan i början av första stycket på skivan – här kan man inte tala om “låtar” – förstår man att det inte var tomma ord. Satie-inspirerade pianoackord följs av en elektronisk puls, en drum-and-bass-rytm, kvasimedeltida körsång och en rappad text från sångerskan Christine Brink, vars röst inte så sällan för tankarna till Björk. Vill man vara välvillig kan man säga att musikerna är musikaliskt orädda och fördomsfria, vill man vara kritisk kan man säga att de gapar över väldigt mycket och ibland låter som att de inte riktigt vet vad de vill. Det är när de håller de många musikaliska infallen i något stramare tyglar och låter de funkiga rytmerna framträda som deras musik fungerar som bäst. Trots mina invändningar är det en lovande debut, men jag tillåter mig ändå att påpeka att “less is more”. En skiva för allätare med ett vidöppet sinnelag.

Recenserad av Hans-Olof Svensson

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …