Universal Poplab – Uprising (The Remixes)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Wonderland, betyg: 3]

Universal Poplab är något av ett fenomen. När Christer Lundberg från Sveriges Radio ville göra syntpop så anade man ett plojargument för att få larva runt sig ett par månader. Men det visade sig att han hade bra röstresurser och med kompetente Paul Lachenardière vid sin sida så såg det betydligt mer ljust ut för Universal Poplab. Dessvärre kändes de båda studioalbumben, likväl som denna remixplatta, som lite för mycket av allt. Min åsikt var när första skivan kom att det är bra i mindre doser och den åsikten har inte förändrats speciellt mycket på snart fyra år.
Denna blott nio spår korta platta är alltså remixar på den andra plattan Uprising. Och de lyckas alltid få med högst oväntade personer vid sin sida i musiken (som Håkan Hellström på första plattan eller Kaah på singeln Dice Roller). Denna gång får vi lyssna in oss på remixar gjorda av bland annat Zeigeist och Timo Räisänen. Bara det är ju värt en eloge i sig.
Men Zeigeist remix på I Could Say I’m Sorry tog slut när först den började kännas hyfsad och Räisänens remix på Heart Apart känns helt bisarrt malplacerad, inte dålig på något sätt, men jag ser ut som ett frågetecken.

Lachenardières egna remix av Heart Apart är desto mer intressant. Snygga harmonier och med ett bra tryck. Den gillar jag. Thermostatic bidrar med en hyfsat bra remix på den Zeigeist misslyckades med. Min stora tumme upp blir till Neuropas remix på Vampire In You. Jag visste att denna låt kunde bli bra med rätt produktion och det har Neuropa verkligen lyckats med. Detta blir också skivans enda stora behållning.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …