Saturday , April 20 2024

Hamster Dragsters – Songs Of Loss And Despair

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Metal Postcard, betyg: 2]

Jag är av den åsikten att ska man tolka en cover så ska man tillföra den något utöver originalet. Och det gör Hamster Dragsters med råge på Songs Of Loss And Despair. Dessvärre blir det helt misslyckat i det här fallet. Vi tar det från början.
Plattan vi pratar om innehåller tre välkända låtar: Zager & Evans “In the year 2525” som även Laibach gjort en dunderversion av. Patti Smiths utmärkta “Pissing in a river” och Woodie Guthries “This land is your land”, som alla från Wanda Jackson till Bruce Springsteen har framfört genom åren. Samtliga spår avverkas på lite över tio minuter. Musiken lämnar inte mycket kvar av originalversionerna, utan låter som någon sorts fusion av jazz och experimentellt synthkaos. Så långt är det trots allt acceptabelt, bortsett ifrån att musiken är för lågt inspelad. Istället för sång reciteras nämligen texterna här igenom en vocoder och den enformiga robotrösten tar över totalt. Resultatet känns både sökt och fantasilöst. Tyvärr. Dessutom rabblas texten till “This land is your land” i ett tempo som får mig att misstänka att även Hamster Dragsters själva hann tröttna på det de höll på med, innan skivan var färdiginspelad. Den här EP:n går således bort helt och hållet. Den är verkligen trist.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …