Cubehead – Ignorance

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, , betyg: 6]

I övergången mellan 2007 och 2008 känns grunge ungefär lika hett som sleaze och hårmetal upplevdes då decenniet startade. Ändå är det väldigt många som fortfarande startar och lirar i grungeband så uppenbarligen har genren fortfarande en publik. Cubehead påbörjade sin resa redan 2002 och har sedan dess åstadkommit ett par demos för att i år skapa EP:n Ignorance, en femspårsplatta med rejält tryck och fläskigt sound. Sångaren Jens Kirkland har en röst som skapad för den här sortens musik och plattan bör absolut kollas upp av fans till band som Pearl Jam, Stone Temple Pilots och Alice In Chains. Melodier, stuk och atmosfär känns igen, så att kalla Cubehead nyskapande vore en överdrift, men bandet kan sin sak och förvaltar arvet från hjältarna väl. Ignorance är således en proffsig produkt som inte bör lämna sin publik besviken. Däremot önskar jag att gruppen kunde höja tempot lite mer emellanåt. I längden blir det aningen segt att lyssna igenom hela plattan och en snabbare låt hade inte skadat. Som helhet fungerar dock Ignorance tämligen väl, Harri Hytönen skjuter av ett och annat läckert gitarrsolo och kompet känns stabilt. Jag kan inte hitta någon information som klargör om den här CD:n är utgiven på ett skivbolag eller om den är ytterligare ett av bandets demos, men om det är en demo så är den väldigt proffsig, såväl till innehåll som till det yttre. I så fall är det nog bara en tidsfråga till Cubehead kontrakteras av något hårdrocksbolag.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …