Wednesday , July 17 2024

Prime Mover – Imperfekt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Skivkraft/Firebox Records, betyg: 8]

Först och främst får jag tacka Prime Mover för att de tackar Zero Music Magazine i CD:häftet till detta album. När detta är gjort övergår vi till själva recensionen av det här egensinniga bandets nya fullängdare, betitlat Imperfekt. I ett musikklimat då alltför många jagar stålar genom att sjunga på engelska bibehåller Prime Mover sina finlandssvenska texter och sång, vilket de ska ha all heder för. Temat för lyriken behandlar hur människan i dagens stressiga samhälle försöker uppfylla krav och förväntningar. Här finns garanterat verser som de flesta av oss kan känna igen sig i, men texterna tycks också tala ur ett underifrånperspektiv. Från den blyge, tystlåtna person som dras med lite dålig självkänsla och kanske uppfattas som småtöntig. Från personen som inte tar för sig och armbågar sig fram jämt och samt. Det är inte ett alltför vanligt ämne inom rockmusiken, men ett realistiskt och ödmjukt förhållningssätt. Prime Movers progressiva rockmusik ber dock inte om ursäkt för sig. Här händer det kreativa grejer hela tiden och även om ljudbilden kunde vara bättre rent tekniskt, så märks det tydligt och klart vilka duktiga musikanter det här bandet består av. Tycker du om grupper som Trettioåriga Kriget eller varför inte, Gentle Giant eller Greenslade, gör du dig själv en otjänst om du inte kollar upp Prime Mover. Det här är ny, men klassisk progrock av klass och Imperfekt är en både bättre och mer jämn platta än gruppens förra. Bara att njuta, således.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …