Aaron Sutcliffe – Wavertree

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, SSC/ Playground, betyg: 6]

40 minuter med Beatleslåtar i synthversioner, låter det som en nödvändighet? Det är det inte. Men det är tveklöst kul och underhållande. Kan Aaron Sutcliffe dessutom få upp ögonen på unga människor för Lennon/McCartneys klassiska låtar så är det ett extra plus för den populärmusikhistoriska utvecklingen. Sutcliffe inleder Wavertree med psykedeliska “Tomorrow never knows” och lyckas bibehålla psykatmosfären, för att tillsammans med Andreas Tilliander skapa sin version av “Got to get you into my life”, en låt som också släpps som första singel. Andra höjdpunkter på albumet är en stark version av “Happiness is a warm gun”, den rockiga “Back in the USSR” som rockar fint även utan gitarrer och “Why don´t we do it in the road” som framförs med fin stuns. Sådär fortsätter det i mer eller mindre lyckade versioner. De flesta lyckade, bör man tillstå, men det är kanske inte så underligt. Sutcliffe framför låtarna tämligen traditionellt och det kan man ju tycka är lite småfegt, men bristen på experimenterande stör mig egentligen inte, även om vildare idéer kanske kunde göra albumet mer spännande att lyssna till. Som helhet är den här plattan som sagts ovan, trevlig och underhållande, och oavsett om du har en relation till Beatles sedan tidigare eller ej är det troligt att du gillar den. Kravet är givetvis att du uppskattar den elektroniska dräkt som låtarna klätts i. Gitarrer finns här nämligen inga, men sången är utmärkt och ger karaktär.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …