Johan Kinde bokdebuterar

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Johan Kinde från Lustans Lakejer. släpper sin debutroman. Boken som fått titeln “Någon sorts extas” utkommer den 26 mars 2008.

Förlaget beskrivning av boken:
Stockholm, tidigt 80-tal. Fyllda av drömmar söker Julian och hans vänner efter den perfekta låten, den perfekta natten, den sanna kärleken – efter någon sorts extas. Bandet Bête Noire har släppt sina första singlar och Julian som skriver texterna njuter av framgången.

En kväll möter han Lina, hon är annorlunda och de blir förälskade. Men efter hand förändras Lina på ett sätt som Julian inte vill förstå. Samtidigt får han en oroande nyhet. Plötsligt är världen inte längre på plats.

I Någon sorts extas återskapar Johan Kinde tiden då punken gick över i new wave och Stockholm fick ett klubbliv. Det är också berättelsen om en pojkes utveckling till man, om den första stora kärleken och den första stora sorgen.

Kinde jobbar nu på en kommande soloskiva som väntas släppas under 2008. I nästa nummer av Zero intervjuvas Johan om hans nya karriär som författare och nya skivan.

Köp äldre nummer av Zero och Zynthec där Johan Kinde intervjuats

ZERO #3-4 2003

ZYNTHEC #2 1999

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …