Compute och Ankomst, live på Potatisen i Göteborg

Förra helgen, fredagen den 4e augusti, körde Mikael och Jenny i Ankomst och Ulrika i Compute ett gemensamt gig i Göteborg.

“Vi kände att sommaren bara har regnat bort och att det saknades något kul att göra”, berättar Mikael. “Lite därför kontaktade vi ett nyöppnat ställe kallat Potatisen i centrala Göteborg, som profilerar sig som en ny livescen. Så fort vi fick klartecken att köra kontaktade vi Compute. Hon tackade ja och vi började direkt att planera inför eventet. Vi var lite ängsliga över att få personer skulle komma mitt i semestertider och med den korta framförhållningen, men den oron försvann snabbt då lokalen blev välfylld och hela arrangemanget väldigt uppskattat”.

Compute, som häromveckan spelade på Charles Dickens i Helsingborg, framförde kvällen till ära en ny låt, ”The Markings”, som fick ett bra mottagande. Denna kväll var Compute för övrigt en duo på scen, då Renée Gustafsson anslöt på sång, trumplatta och synt.

Foto: Marcus Johansson

Det blev glada tillrop när Ulrika fick en ost som gåva under spelningen. Hon berättar: “Det är en dåligt bevarad hemlighet att jag verkligen älskar ost, och ikväll blev mina drömmar besannade när en Brie plötsligt kom seglande genom luften”.

Compute, som nyligen släppt samlingen The Proper Dimensions of a Load Bearing Structure, blandade låtar från alla sina fullängdsalbum och avslutade med en cover av Superswirls ”Dates”.

“Nu fortsätter jag jobba på nytt material. Det är alltid extra taggande att köra vidare när man får spela för en så fantastisk publik”, avslutar Ulrika.

Foto: Marcus Johansson

Ankomst, som var andra bandet på scen, gjorde sin första livespelning i Göteborg och körde ett tiotal låtar, de flesta från deras nyligen släppta debutalbum Bortkopplad, som de släppt som en limiterad och numera slutsåld CD-skiva.

Ankomst inledde med suggestiva “Någonstans” och avslutade med en pompös cover av Covenants “We Stand Alone”. Det blev även ett extranummer i form av deras låt ”Dimma”, men då i en 80-talsinspirerad remix gjord av Presence | of | Mind.

“Kvällen var riktigt lyckad och vi blev väldigt motiverade med att fortsätta jobba med nytt material efter en fin respons på vår spelning”, summerar Jenny och tackar alla besökare som kom.

Senare i höst kommer fler konserter på Potatisen. Bland annat C2 och My Killing Game samt Lejonhjärta, så håll ögon och öron öppna.

Titta på Zero Magazines videointervju med Compute här:

Lyssna på Ankomst här:

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Martin Sernestrand – ”Depeche Mode i Sverige”

Basildons storheter har alltid haft ett speciellt förhållande till vårt avlånga land. Detta har uppmärksammats …