Wednesday , April 17 2024

The Felice Brothers – Tonight At The Arizona

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Loose Music/ V2, betyg: 6]

Gillar du Bob Dylan och Neil Young i deras lugnare stunder? I så fall är chansen överhängande att du också kan ta The Felice Brothers till dig. Faktum är att sångaren låter som en mutation av nämnda superstjärnor. Bandet som består av bröderna Simone, Ian och James Felice föddes vid Hudson-floden intill Olde New York i USA och bassisten Christmas “adopterades” senare in i brödraskaran. Musiken låter väldigt akustisk som under 60-talets folkmusiksrevival gjorde i Staterna och lyriken består av små berättelser på samma vis nu som då. Texterna är för övrigt jordnära och bra så låna ett extra öra till dem.
Visst är det här retro till 100 %, men det är också värdig och tidslös rotmusik, såsom ren blues, country och bluegrass. Musikstilar med lång historia bakåt och som aldrig dör. För att uppskatta Tonight At The Arizona till fullo krävs att man är på humör för den här sävliga, lite sega musiken. Det är sällan tempot höjs och känner man sig rastlös lär inte albumet fungera. Så tänd ett stearinljus, brygg en kopp te, sätt dig till rätta i myssoffan och bara lyssna. Det är då The Felice Brothers fungerar som bäst. En småkul anekdot angående albumet är att blixten slog ner i studion där bandet spelade in. Ljudet behölls på plattan så du kan faktiskt höra blixten slå ner i “Hey hey revolver”. Passande titel till en sådan händelse, för övrigt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …