Tarnation Street – High Hopes

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tina Arwidson)

[album, Lobotom Records, betyg: 9]

Just så här tänker jag mig legendarerna Tom Waits och Nick Cave när de är på sitt allra bästa humör. Med whiskey och svärta i rösten och ironi och melankoli i orden; barslagsmål, ånger och kärlek i nerförsbacke med ett pärlband av vackra melodier som knyter ihop det råa och kantiga. Men nu talar vi inte herrarna Waits och Cave utan Stockholmskvartetten Tarnation Street. På sitt lysande debutalbum visar de upp sin styrka med all önskvärd tydlighet: det här är fyra ruskigt begåvade och samspelta musiker, dessutom med en äkthet och känsla i tilltalet som ger mersmak. Bland de många guldkornen kan särskilt nämnas “It Will Be”, “Hold Hands”, “Outside”, “For You” och “She Shines”, men samtliga låtar på High Hopes besitter den där tidlösa kvaliteten.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …