Wednesday , April 17 2024

Traditionell syntjul i Skåne

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Duvander)

Finns det en finare tradition än att samla ihop gräddan av sydsvenska syntare, uppblandat med lite norrlänningar (såna som bor norr om Eslöv), norrmän, danskar och tyskar och tillsammans avnjuta lite fin elektronisk musik när det lackar mot jul?

De trogna arrangörerna av electriXmas tycker inte det, och ställer därför även i år upp med partaj. Den här gången har man lämnat Lund och Mejeriet, och har istället hyrt in sig på Inkonst i gamla chokladfabriken i Malmö. En potentiell konflikt inträffade när det visade sig att anrika KB i Malmö hade Laibach på scen samma kväll. Nu har det istället löst sig så förträffligt att du kan lösa en kombibiljett, som ger dig tillträde till båda evenemangen! Börja med lite härlig slovensk nyfolkmusik på Kulturbolaget, och glid sen bara rakt över gatan och njut av OneTwo (jag kan i alla fall knappt vänta på att få höra Claudia Brücken live för första gången! Såväl OMD- som Propagandaklassiker utlovas!), Grendel, Colony 5 och Menticide. Dessutom vankas fyra syntkändis-djs mellan varven, den sedvanliga samlingsskivan och dessutom lite annat godis.

Priset för hela rasket är förmånliga 395 kronor, men det går även att köpa enskilda biljetter till de respektive ställena. Läs mer på electrixmas.org, vi ses när det lackar mot jul!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …