Komikern Anders

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Fredag 18 januari sänder Sveriges Radio P3 och SVT P3 Guld 2008 från Lorensbergsteatern i Göteborg. Programledare för galan blir komikern Anders Johansson, känd från bland annat radioprogrammet “Så funkar det tv-programmet “Anders & Måns”.

Anders Johansson, just nu aktuell som programledare för Starkt material i P3, sadlar i januari om från underhållande nyhetsförvrängare till guldglimrande galavärd och leder P3 Guld 2008 i direktsändning i radio, på tv och för publiken på plats i Göteborg.

– Jag är både rädd och glad! Det är roligt att få en sådant här uppdrag, men också lite skakigt för jag har ju aldrig gjort något liknande tidigare. Förstår egentligen inte hur de tänkt, jag är ju ingen Renée Nyberg direkt. Det blir som det blir, säger Anders Johansson lite blygsamt.

Programledare för P3 Guld tidigare år har varit Howlin' Pelle Almqvist, Petra Markgren-Wangler, Christer Lundberg och Kalle Brunelius.

P3 Guld 2008 direktsänds i Sveriges Radio P3 fredag 18 januari kl 20:03 och eftersänds i SVT1 kl 21:30 samma kväll. Uppträdande artister och nomineringar presenteras i december.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …