Saturday , July 13 2024

Gender – Gender

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 6]

Electroduon Gender inleder den här trespårssingeln med “If I was a girl”, en låt som designad för gayklubbarna, inte minst med tanke på texten. Dessutom är låten dansant och refrängen är lätt att sjunga med i. En kul och bra låt på det hela taget. Nästa spår heter “Stretch bend twist and turn” och är lite lugnare. Här finns en soul-känsla i framförandet, men det är likfullt synthmusik vi snackar om och som låt betraktat är den okay, om än inte fantastisk på något sätt. Tredje låten inleds av oväder och akustiska gitarrer. Den är betitlad “Happy monday” och detta är en riktigt lugn electropoplåt med skön atmosfär och fin melodi/refräng. Av den här singeln att döma är Gender ett intressant band och det skulle vara kul att höra mer med gruppen. Jag gillar sångarens androgyna röst och det faktum att bandet melodisinne är väl utvecklat, då låtarna känns enkla men samtidigt är bra. Nackdelen är att soundet låter lite tunt, men det går ju lätt att fixa. En trevlig platta är det i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …