Wednesday , April 17 2024

Showroom Demos – helkväll för osignat

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Den 24:e november är det dags för osignade band inom synth/electro att få synas inför skivbolagen på Musikens Hus i Göteborg. Då drar nämligen den nya satsningen Showroom Demos igång.

– Det var insikten om hur få speltillfällen det numera finns för mindre band inom synth/electro -genren i Göteborg som gav mig idén till Showroom Demos, säger arrangören Jonas Wetterlundh. Samtidigt ville jag ordna något utöver de vanliga klubbkvällarna där man bara spelar skivor och kanske har ett halvkänt band på scenen. Tanken är att ett flertal mindre, men lovande band gör varsin kort och intensiv spelning. Därefter få respons av representanter för olika skivbolag som ett komplement till publikens reaktioner. Det ger banden ett bra tillfälle att få reda på om det man gör fungerar samtidigt som det ger publik och branschfolk ett bra tillfälle att se många nya band under en kväll.
Banden som får chansen den 24:e november är
Aktion Atopos (industri)
Killing Game (synthpop)
Prototyp (EBM)
Strangel (synthpop/goth/EBM)
TraKKtor (trance/techno/EBM)

Om man skulle tröttna på ny musik kommer mera kända artister ljuda ur högtalarna DJ Monofil och DJ Octo spelar skivor mellan uppträdandena.

Mer information hittar du här: www.showroomdemos.tk

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …