Thursday , June 20 2024

January Jaunt – Echoes & Stills

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Strange Ears/ Naz Promotions, betyg: 5]

Emellanåt får danskarna i January Jaunt till en minnesvärd melodi eller vemodig atmosfär som tilltalar, men det är någonting med Echoes & Stills som gör att en stor del av musiken bara rinner förbi och sedan är försvunnen ur medvetandet. Man känner vad bandet vill förmedla men det är bara tillfälligtvis de lyckas. Musiken killarna lirar består av en mix mellan elektronisk pop och indierock. Den är oftast lugn, avspänd, drömsk och delvis dramatisk, men knappast nyskapande.
Lite snabbare tempo exponeras i singelspåret “Try”, men merparten av plattan är softare än så. Bandet som kommer från Århus har existerat i fyra år innan detta debutalbum kom ut och frågan är om inte January Jaunt borde ha väntat lite längre ändå. Inte för att plattan är dålig, men för att åstadkomma lite starkare låtar och tydligare melodibyggen. Det är ju möjligt att nästa album kommer erbjuda det Echoes & Stills saknar, men det känns ändå tveksamt. Har man inte fått ihop starkare låtar under sin tidigare existens än så här så undrar man hur bandet ska kunna få ihop det på bara halva tiden, eller vad det nu kan ta tills det är dags att följa upp debuten. Men framtiden lär visa hur det blir med den saken. Man kan bara hålla tummarna och hoppas att gruppen lyckas, annars lär de snart vara bortglömda.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …