Thursday , April 18 2024

The Durango Riot – Telemission

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fuzzorama Records, betyg: 7]

The Durango Riot är skivbolaget Fuzzoramas nya fynd. Bandet består av fyra unga, energiska och uppkäftiga herrar vars musik, när den är som bäst, gör mig på riktigt gott humör. I motsats till tunga, hårda och psykedeliska band som Asteroid och Truckfighters har bolaget denna gång hittat en sorts motpol. The Durango Riot lirar nämligen musik som ligger närmare punk och garage än vad den gör sina bolagskollegors betongrock. Men likfullt är det ett fuzzat ljud som gäller och det svänger utav helvete om låtar som “No need for satisfaction” och “Incognito”. Här och var lugnar bandet ner sig och under dessa partier och låtar är det inte helt icke-psykedeliskt heller, om man säger så, men The Durango Riot lägger genomgående tyngdpunkten på att ge järnet och röja loss ordentligt. Ibland blir det vildsint och bluesigt som i saxförsedda “Drivers” och “(Rama lama) Midnight haze” påminner lite om “Spirit in the sky”. Telemission är en alldeles utmärkt platta att få igång ett party med eller för att få fart på en rockklubb och jag kan tänka mig att bandet är en seriös energiexplosion live. Det finaste är dock att The Durango Riot också tar ut svängarna så mycket att plattan även blir en upplevelse för den som föredrar att sitta vid stereon och lyssna på larmet. Det händer nämligen grejer i öset som ger en extra dimension åt musiken. Även om jag inte tokälskar varenda låt här så är Telemission en platta ingen rockälskare bör vara utan.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …