Wednesday , June 7 2023

Irene – Long gone before summer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Labrador, betyg: 7]

Det solskensskimrande Göteborgbandet Irene har vuxit ut till ett tiomannakollektiv till sin andra skiva. I övrigt håller man fast vid sin glada treminuterspop med rötterna i 60-talet som är så svår att värja sig mot.
Möjligen är inte nya plattan fullt så hitbetonad som debuten, men inledande “By Your Side” är en dunderdänga i typisk Irene-stil. Och även om denna skiva känns lite mer nedtonad och långsammare så växer den för varje lyssning och snart upptäcker man fler guldkorn.
Visserligen känns Irene som ett väldigt lättviktigt band, men mycket av den massiva charmen ligger i just anspråkslösheten. Och så har man ju fantastiska melodier som till och med en tondöv kan nynna med i.

Om Webbmaster

Kolla även

Romantic Thriller – “The 5th Grade Curse”

Låt oss nu rikta blickarna till den amerikanska västkusten.  Närmare bestämt till Los Angeles, där …