Wednesday , April 17 2024

Radio LXMBRG – Trivial Matters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Ha Ha Fonogram, betyg: 6]

Redan på debuten den självbetitlade debuten från 2005 hade jag ett fasligt sjå att genrebestämma Radio LXMBRG:s musik. Man skulle helt enkelt kunna kalla det pop, men då missar man alla de speciella nyanser som fanns i bandets gladmörka, eleganta, filmiska, egensinniga och fina melodier.
Till “Trivial Matters” har det inte blivit lättare. Grunden är densamma, men musiken har möjligen blivit mer elektronisk. Söderkvintetten har behållit den stilfulla dandystämningen och känslan av postpunk från tidigt 80-tal, men låter ändå modernt och fräscht. Sköna toner att digga till nere på klubben, liksom hemma i soffan.
Debuten var snudd på en fullpoängare. Uppföljaren känns inte lika stark. Musiken är jämnbra men saknar de enskilt starka låtar som fanns i mängder på debuten.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …