Laibach till Sverige i december

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Den slovenska gruppen Laibach kommer till Sverige för två spelningar i december. Laibach har sedan starten 1980 parodierat totalitära ideologier både till höger och vänster med sin industrisynth vilket under deras karriär har lett till förbud att uppträda både i hemlandet och andra delar av världen. På senaste skivan “Volk” från 2006 baserar dom musik på “God save the Queen” och frågar sig i “Anglia” om väst fortfarande tror sig styra världen. Albumet innehåller även nationalsången till den egna staten NSK (Neue Slowenische Kunst). En stat utan geografiska gränser som utgörs av flera olika konstgrenar där Laibach representerar det musikaliska. Innan december kommer ett DVD släpp från deras skivbolag Mute. Den 15/12 står Laibach på KB i Malmö och dagen efter, den 16/12, framför sittande publik på Storan i Göteborg.

Turnédatum:

15/12 KB, Malmö
16/12 Storan, Göteborg

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …