Riddare Mys – Teoretisk Romans

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Mysrys Productions, betyg: 7]

Redan titeln “Teoretisk Romans” får mig att associera till 80-talets Adolphson-Falk, vilket inte visar sig helt fel vid genomlyssning. Och jag kan även höra fler gamla svenska popartister såsom Ensamma Vargen, Coste Apetrea och Ted Ström, vilka alla experimenterade med elektronisk utrustning på 80-talet.

“Teoretisk Romans” är en skönt klassisk synthpopsbagatell som har allt; sköna ljud som dessutom kryddats med en hel del Kraftwerk, naivt futuristisk text och lite soft sång. På det hela taget en perfekt cocktail. Även singelns andra låt “Att Krama Någons Själ” ger lätta retro-rysningar, och då i den positiva aspekten.

Måhända är Riddare Mys enbart ett hobbyprojekt, men det är i så fall ett hobbyprojekt med potential och det skall bli spännande att höra ifall det i framtiden kommer mer från riddaren och om även det ger upphov till mysrys.

Om Webbmaster

Kolla även

Raimond Dagfjäll – norrländsk indiemelankoli på debutalbumet

Norrländske Raimond Dagfjäll har inte bara ett poetiskt klingande namn, utan har dessutom gjort ett …