Wednesday , March 29 2023

Hellogoodbye – Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, SonyBMG, betyg: 5]

Hello!
Sitter här och lyssnar på ert debutalbum och kan inte skaka av mig 80-talskänslan. Ni använder plastiga synthar för att förgylla er plastiga gitarrock, som i grunden kan beskrivas som ganska traditionell amerikansk collegerock.
Ni har visst gått hem både på NRJ och Rix FM och i likhet med många andra såna band försöker ni låta tuffa utan att riktigt veta hur. Ungefär som The Sounds eller Lambretta är ni fast i skarven mellan indieland och den kommersiella världen. Ni spelar rock som ni tror att bra rock ska låta, utan att höra att det blir fel. Insikten och fingertoppskänslan saknas, jag tror ni borde bli mer kommersiella istället.
Goodbye!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …