Spoon – Ga Ga Ga Ga Ga

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Anti/ Bonnier Amigo, betyg: 7]

Musiken Spoon framför är väldigt enkel att lyssna till. Den är avskalad, rak och allt annat än avancerat arrangerad. Nästan som punk egentligen, men Spoon lirar inte punk. De gör småknyckig, småsvängig och trevlig rock och pop med lite småtrippade infall som aldrig fladdrar iväg och blir skumma eller jobbiga. Däremot är de lätt överraskande när de kommer.
Bandet kommer från Austin i Texas där den bästa countrymusiken görs idag, men det tycks inte ha påverkat de här indiepojkarna. De bästa låtarna såsom “Don´t make me a target”, “You got your cherry bomb” och “Rythm and soul” till exempel, sätter sig efter ett par lyssningar. Svårare än så är det aldrig. Några spår går spårlöst förbi också, men många låtar här är riktigt trevliga och fina. Jag vet inte hur länge den här plattan kommer att intressera mig. Alltför enkel musik har en förmåga att få mig att tröttna i det långa loppet, men just nu och här är Ga Ga Ga Ga Ga all underhållning jag behöver. Sångaren har en röst jag gillar, musiken känns sorgfri och självklar trots ett par vemodiga spår och utan att förändra världen eller vardagen så gör Spoon den en aning bättre. För tillfället, som sagt, för tillfället.
Titeln är för övrigt influerad av pianoljudet i “The ghost of you lingers” och Ga Ga Ga Ga Ga är bandets sjätte fullängdare, så nu vet ni det också.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …