Soman – Mask

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 6]

När Somans nya platta “Mask” inleds med ett spår som lika sexigt som en bombmatta blir jag fundersam på vart det skall bära hän. Och det är sedan en fundering som jag bär med mig hela plattan igenom. Ibland förstår jag det jag hört, ibland inte och däremellan kilar sig spår ner som jag känner just ingenting för.

Soman är ett enmansprojekt bestående av Kolja Trelle. Musiken tar sig uttryck i kraftfull och aggressiv electropunk med inslag av ebm och techno, vilket placerar honom i den relativt nya genren TBM. Ändå uppskattar jag de två spår där Lahannya dyker upp som sångerska, “The Mask” och “Eye To Eye”, eftersom sången till viss del tycks hämma det annars vilda och rätt otyglade musikaliska vansinnet som ibland tar över. Men självklart finns det fler höjdpunkter, som till exempel fängslande “Ransom” och, i Soman-sammanhang, discoflirtiga “Detail”.

“Mask” är inte alls dum, i alla fall inte i rätt sammanhang. Och rätt sammanhang stavas klubb, eller fest, eller spinning. En solig söndagseftermiddag tillsammans med släkten är däremot helt fel tillfälle, såvida man inte vill stressa livet ur någon äldre odräglig släkting.

Om Webbmaster

Kolla även

Strange Tales

Strange Tales om samarbetet med Toril Lindqvist från Alice In Videoland

Lustans Lakejer och Strasse samlas för en ikonisk kväll på Pustervik i Göteborg den 8 …