Fumble – Rise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Walkalone Records/ Unity Music, betyg: 5]

Fumble albumdebuterar med Rise och det enda finnarna har i ryggsäcken sedan tidigare är EP.n Remember och ett gäng livespelningar, inte minst i Spanien där de turnerat vid tre tillfällen. Det var Ramones som fick punkintresset att vakna i slutet av 80-talet, men det här är snarare punkpop a´ la Maryslim och Green Day än Ramones råare urladdningar. Och tyvärr känns inte Fumbles musik särskilt oumbärlig. Man har hört det förut med andra band, både dem som gör det bättre och sämre, och jag finner genren aningen tröttsam. Ska man göra snäll punk måste man ha in i helvete bra och starka låtar. Det tycker jag inte att Fumble har. Bandet saknar dessutom personlig stil, såväl musikaliskt som vokalt, men samtidigt är det inte dåligt framfört. Plattan låter proffsig, men var är fantasin och aggressiviteten? Inte finns den att hitta på Rise. Personligen tror jag att Fumble skulle göra sig bättre som renodlat popband. Lugnare melodiska låtar som “Pile of stone” och “Start once again” tyder på det. Men även då skulle det krävas mer fantasifulla arrangemang. Som debutalbum får man ändå säga att Rise är en rätt okay utgåva, men det är inget jag personligen skulle lägga pengar på. Vid nästa släpp hoppas jag att dessa finnländare tar sin musik mycket längre och vågar mer än vad de gör här. Annars kommer de snart vara ett av alla dessa bortglömda band.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …